Chiacchiere, bugie, frappe, crostoli… ogni regione le chiama diversamente, ma sono sicuramente i dolci di Carnevale più amati dagli italiani.
Da noi a Milano le “Ciacer” sono il simbolo unico, ecco per voi la ricetta tutta milanese delle Chiacchere… Buon Carnevale a tutti!

Ciaccer

Ingredient per quatter person.

  • 300 gramm de farina.
  • 2 oeùv.
  • 100 gramm de zùccher.
  • 50 gramm de butter.
  • la rusca de 1 limon.
  • 1 bustina de levàa.
  • 1 bustine de zùccher a vell.
  • 1 biccer de cognac.
  • òli per frigg.

Procèss:

Impastaa la farina cont i oeùv, el zùccher, el levàa, el butter fùs, poeu se uniss el cognac  e la rusca del limon grattada giò. Lavorà politto el compost, poeu se lassa fermentà per ora voeuna. Dopo se destend cont el mattòcch la sfoeuja e se ritaja di lista de ona desena de centimetri. Adess se frigg i ciaccer nell’òli sbrojent, poeu se scola, indi passà in on foeuj de càrta de cusina per sorbì el vonc in eccess e spantegà de zùccher a vell.